22 Haziran 2012 Cuma

Futbolcularin beyin hücreleri azalir mi ?

Soru:Futbolcu
İnsan beynindeki hücrelerin kafaya alınan darbelerle öldürüldüğü söylenir,
madem öyle futbolcuların geri zekalı olması lazım.
Lütfen soruya beynimizdeki hücre sayısının çokluğundan yola çıkarak cevaplamayın,
çünkü o fikir göz önünde bulundurulsa bu bilginin ortada dolaşmasının bir mantığı kalmazdı...

El -cevap:
Futbolcu  kardeşim
Belki futbolcusun belki bazen oynuyorsun ama belliki zekisin.
Sağlam kafa sağlam vucutta bulunur.
Beyin hücre sayısı zeka göstergesi değildir.
Öyle olsa zeka testleri yerine hücre ölçümüne önem verilirdi

Kader neye gore bilinir?

Soru:Haydeeee
yarın ne olacağını bilemiyoruz,olunca da kader diyoruz,kader neye göre bilinir veya belirlenir?

El-cevap:
 Sadece yarın olanlar değil her an bir kaderdir. Kader bilinir ve bir kurala göre belirlenir.
Evet evet kaderi bilinir ve bir kurala göre belirlenir.
Ama
Sadece yaratan bilir.
Bilseydik anlamı kalmaz
internet başında değil olacakların kaçışında olurduk.

Tavuk kendi pisliğini yer mi?


Soru: Haydeeee
kendi pisliğini yiyen hayvanların etinden ve sütünden yararlanamıyoruz,tavuktan nasıl yararlanabiliyoruz ?

El-Cevap:
Tavuk kendi dışkısını yemez.
At ve inek dışkısını kurcalar ama dışkıyı yemez içindeki sinrilmemiş arpa ve tohumları ayrıca üzerine gelen karıncaları ve böcekleri bagırsaktan atılan kurtcukları falan toplar..dışkı yediğini(özellikle kendi dışkısını yediğini) söyleyenler domuz etiyle kıyaslamak maksadıyla hareket ederler.
İyi bir maksat değildir. Helal olan herşey güzeldir.....

Filler fareden neden korkar?

Soru:Yunus
Filler fareden neden korkar?

El-Cevap:Yunus kardeşim. Her soru bir cevap taşır sloganımızdan yola çıkarak senin buna gerçekten inandığını düşünüyorum ve el-cevap diyorum.

Üniversitede iken dersin birinde zemin katta çantamın arkasına minik bir fare girdi. Prof. dersi anlatırken aklıma bu farenin çantayı yeme ihtimali geldi dayanamadım. Bir fareyle yüz yüze geldiğinizde ondan ne kadar büyük olursanız olun üzerine basamıyorsunuz içiniz tiriyor. Uzatmadan -özetle -fareye basıp ezmeyi hesaplarken çantayı kaldırıp, kıyamadan farenin kaçmasını ve dersin kaynamasını ,profun sinirlenip ,fare ye değil bana kızmasını sağladım. Şimdi ben o fareye basamadıysam bu korkaklık mıdır ?Filde bu yüzden haksız mıdır? HAYIR diyorum ki soruya soruyla cevap vermeyeyeyim.

Kadinlar 4 erkekle evlenebilir mi?

Soru: Haydeee
erkekler 4 bayanla evlebiliyor ama kadınlar neden 4 erkekle evlenemiyorlar...


El-Cevap: Kardeşim insanlar 10 bayanla da evlenebiliyor hatta evlenmeden bu sayıyı artırabiliyor.
Erkekler 4 bayanla evlenebilir diye bir şey olduğunu kim demiş.
İş fıkıha gelince mesafemizi yerimizi biliriz evvelAllah .
Müslüman erkeklerin belirli şart ve koşullar sınırı içinde 4 bayana kadar evlenebilecekleri Nisa suresinde bildirilmiştir. Sadece o şartlar içerisinde.
Yani erkekler böyle bir şey yapamıyorlar.
Kadınlar ise Annelerimiz olduklarından hiç olgun bir şart oluşmasına erkek tahammül edebilirmi ?Çok eşliliğine.
Rabbim neylerse GÜZEL EYLER:

Namaz Rekatları Neye Göre Belirlenmiştir

Soru:Rumuz
namazların rekatları neye göre belirlenmiştir.


El-Cevap:
Allah (cc)'in söylediği her sözde, verdiği her emirde bir hikmet vardır. Nasıl ki, sabah öğle arası 5-6 saat , ikindi ile akşam arası 1-2 saat, güneş battıktan doğana kadar 12 saat geçmesinde birer hikmet varsa, vakitlerin rekat sayılarında da benzer bir hikmet vardır. Elhamdülillah sabah namazı 13 rekat değil.(olsa kılardık). Sabahleyin bırakın 4 rekat kılmayı kalkmayı zor bulan nefis bu  lutufla kolaylığa kavuşmuştur.

namaz rekatları,rekatlar,namaz rekatları neye göre belirlenmiştir,s,c

Horozsuz Tavuktan Niçin Civciv Çıkmaz....

Soru:Rumuz
horozu olmayan tavuğun yumurtasından ne için civciv çıkmaz....

El-Cevap:
Bu tür soruları siz değerli takipçilerimizin özel cevap istiyorum bölümünde beklemeleri ricamızdır.Çünki sitemiz her yaş gurubuna açık ve bu soru erken ergence bir soru gibidir.
Babasız çocuklara kötü ve argo bir tabir vardır.
Halbu ki babası belli değil ama mutlaka vardır.,
O yüzden biz horozsuz çocuklara yumurta
horozlulara civciv felan diyoruz.
Yani toplum hepsine bir ad koyuyor.

Yumurta mi Tavuktan Tavuk mu Yumurtadan Çikar

Soru:Rumuz
yumurta mı tavuktan çıkar tavuk mu yumurtadan...teşekkür ediyorum


El-Cevap:
Kıymetli Rumuz kardeşim,Aslında yumurtadan civciv çıkar.
Bu sormuş olduğun soru felsefecilerin bile kafalarını kurcalamış yüz yıllardır cevabı çelişik sonuçlara sebebiyet vermiştir.
Yumurta sadece tavuğa ait bir şey olmadığı gibi tavukta meydana gelmek için yumurtaya bağımlı gözüksede özünde yaratılışa bağlıdır. nasıl ki ilk insan anne karnında oluşmadı ise ilk tavuk yumurtada saklı kalmamış. elma ağacı çekirdeğinde çekirdek elma içerisinde kendini saklamıştır.
Avam bu işi horoza sormuş horoz işime bakarım demiştir.
Buradanda sitemizde sorulan sorulara horoza nispeten ne kadar değer verildiğini görüyoruz.
Bizde işimize bakmaya devam ediyoruz. teşekkürler.

21 Haziran 2012 Perşembe

Demli Bir Soru (Çay içilir mi)

Soru:Selim
Çay bir bitkidir, neden insanlar ʺÇay içiyorum.ʺ diyorlar? Bu cümleyi ʺKaynatılmış çay bitkisinin suyunu içiyorum?ʺ şeklinde kullanmak gerekmez mi?



El-Cevap: liSELİM, Türk Dil Kurumu'nun Türkçe'ye kazandırılan ifadeleri sağlarken dikkate aldığı temel unsur halkın yoğun kullanımıdır. Otobüse "oturgaçlı götürgeç", demek için uğraşan kurum halka benimsetememiş. Faxa belgeç demek için uğraşsa da becerememiştir. Uğraşı göstermeden bilgisayarın kullanımını sağlamış, internete çözüm bulamamıştır. Eğer bu halk çay içmek isterse çay içer, çayı doldur der, çayı dök der, çay dık  der, çay gat der... Ve TDK olsan çözemezsin.. Bu  dilimizin sırrıdır. Bi daha ifşa etme bu sırrı.

Yer Çekimi mi Gök itimi Mi?

Soru: Yakup wer
Eskiden bir arkadaşımla laf dalaşına girmiştik. Çok zekiydi kereta, bana karşı savunduğu abes bir şeye karşılık mantıklı bir cevap veremedim, siz verirseniz sevinirim.
Soru Şu:ʺYer çekimi diye bir şeyden bahsediyoruz, ya aslında var olan gök itimi ise, bunun olmadığından nasıl emin olabiliriz? Belki de asıl kural atmosferin itim kuvvetidir?ʺ



El-Cevap:Kıymetli kardeşim, bu soruyu soran arkadaşın kafasına bi elma gireydi Newton gibi meşhur adam olurdu. Paraya da elma derdi. Bu arkadaşın derdi bizi gerdi. Günde kaç defa kafamıza uçak düşüyor? Kuşlar neden kanatlarını aşağı doğru çırpıyor? Uzay mekiklerini yere doğru püskürük yaptırmak yerine göğe doğru kulaç attırmak gerekebilirdi, yeter anla gari...

Allah'in Varliği ile ilgili Bir Soru?

Soru: hasan x
1. ben allahı göremiyorsam o beni nasıl görüyor?
2. bir tane olan allah nasıl her yerde oluyor?



El-Cevap : Öncelikle bu sorunun "ben" ifadesiyle başlaması yaratanın, her sözünde "biz" derken kulunun çok cesurca davrandığını gösteriyor. Sorulan bu soru: soran kişinin kendini ne olarak ve nerde gördüğü açısından çok önemli. Eğer kişi kul olduğuna inanıyorsa bu sorunun hadsizliğini kabul eder. Görmüyorsa zaten bir Allah araması da anlamsızlaşır. Radyo frekanslarını kimse sorgulamıyor, kimse de inkar etmiyor. Radyo frekanslarının sorgulanmasını isteyen bi şeytan da yok! Size bir hikaye anlatayım, iki sorunun da cevabını alacaksınız.
       Mevlana Hazretlerine 3 ateist gelmiş, bilge de insanlarmış(yemişim bilgeliklerini) "Sana üç sual soracağız. Bilirsen dinini tanıyacağız." demişler."
       O dönem "sorkiogrenesin.blogspot.com" olmadığı için "sorki öğrenesin evladım demiş"
Soru 1: Allah var diyorsunuz, ama göremiyoruz
Soru 2: Şeytan ateşten yaratıldı, insna topraktan diyorsunuz, şeytan cehenneme gidecek ateş ateşi yakar mı?
Soru 3: İnsan neden özgür değil?
        Mevlana Hazretleri ocağın başındaki kerpiç tuğlayı bir tanesinin kafasına geçirir. Adam yere serilir (2.80). Doğru kadıya giderler. Kadı hayret eder. "Hazret sen mi yaptın bunu der?"
       Mevlana hazretleri bana soru sordular cevap verdim der. Şimdi soruyorum.
 1- Kafan ağrıyor mu?
     Evet
   -Ağrısını göstersene...
2- Sen topraktan yaratıldın değil mi?
     Evet
   - Kerpiç senin kafanı nasıl acıtsın
3- Yaşasın özgürlük...

Deve Kuşu Neden Uçmaz?

Soru:Zekereddinkafama çok takıldı da şu bizim devekuşları neden uçamıyor? önceden uçuyordu da sonradan deve mi oldu yoksa uçmaktan yorulup deve olmaya mı karar verdi ?


El-Cevap:
Zekereddin Bey kardeşim, şimdi bu deve kuşları mübarekler ismini insanlardan almış. Kendilerine sorsak herkes gibi deve denilmesinden hoşnut olmazlardı. Kuştan kasıt uçmaları değil, deveden kasıt da hörgüçlü olmaları değil! Bu çıkarımdan şunu anlıyoruz: "Kanadı var diye uçacak, boynu eğri diye çölde kaybolmayacak" diye bir şart yoktur. O yüzden uçmamaları kuş olmadıklarını, üzerine binilmesi de deve olduklarını kanıtlamaz.

Kıl Bi Soru

Soru:Zekereddin
erkeklerin saçı çok uzamazken kadınların saçı neden daha çok uzuyor? ben anlamadım sen bana anlatır mısın?



El-Cevap:
Zekereddin kardeşim, olayın bilimsel açıklamasını sana özetle yapmak istiyorum: Bu tamamen hormonel bir durum. İnan ki bazı erkeklerin saçları çok hızlı uzar, bu konuda yakın bi arkadaşımın kardeşi haftada bi traş olurdu, valla! İnanasın diye ekledim. :) Kirpi gibi de saçları vardı. Şimdi diyorum ki, keşke benim de saçlarım haftada bir uzayaydı da maden dolu beynimin üzerinde ot biteydi. Sonuç olarak aynı şeyi bayanların bacakları daha hızlı yağlanırken erkeklerinki daha az yağlanır. Onların çocuk taşıma güçlerini sağlaması için Rabbimin bir lutfudur bu! Understand?

Hamam Böceklerinin Gözüne Sabun Kaçar Mi?

Soru:Beyaz Şahin
Hamam Böceklerinin Gözüne Sabun Kaçar mı?




El-Cevap:  Bi kere bu soruyu merakla soran Beyaz Şahin kardeşime teşekkür ediyorum. Yıllardır düşünülmüş, espiri konusu yapılmış; ama "her şakanın altında bir gerçek yatar" sözünün ispatı olmuş merak konusu bir sorudur.
İnsanların yıkanırken gözlerine sabun kaçar, önemle belirtmek isterim ki, yıkanırken kelimesi burda can alıcı bir ifadedir. Şimdi size kaçsa ne yazar kaçmasa ne yazar diye cevap vermem sitemizin formatına aykırıdır. O yüzden hamam böceklerinin yıkanması gerektiğini, yıkandıkları zaman bu sorunun daha üzerine eğilerek düşünülmesi, antenleriyle algılayan bu mahlukatın gözlerinin olup olmadığı sorusunun cevaplanması gerekir.
Elbette ki bütün yaratılmışlar gibi bu canlılarında dünyaya açılan bir pencereleri vardır. Ve o pencereden dünyaya bizim gibi bakmamaktadırlar. Farzedelim ki yıkandılar, işte o zaman bizimle aynı göz yapısına sahip olmayan bu Allah'în lütufları sabun kaçmasından etkilenmeyeceklerdir. Umarım zihin atmosferinizde leke yapan bu soru ak ve pak hale gelmiştir. Teşekkürler...

Kediler Neden 4 Ayak Üstüne Düşer?

Soru:Yunus Karpuz
Kediler Neden Dört Ayak Üstüne Düşer?


El-Cevap:
    Yunus Bey kardeşim, öncelikle Allah sana daha büyük dert vermesin. Kedilerin bıyıkları dengede durmalarını sağlar. Ayaklarından değil bıyıklarından keramet bulan bu Allah'ın lütufları her zaman dört ayak üstüne düşebilir.