21 Haziran 2012 Perşembe

Hamam Böceklerinin Gözüne Sabun Kaçar Mi?

Soru:Beyaz Şahin
Hamam Böceklerinin Gözüne Sabun Kaçar mı?




El-Cevap:  Bi kere bu soruyu merakla soran Beyaz Şahin kardeşime teşekkür ediyorum. Yıllardır düşünülmüş, espiri konusu yapılmış; ama "her şakanın altında bir gerçek yatar" sözünün ispatı olmuş merak konusu bir sorudur.
İnsanların yıkanırken gözlerine sabun kaçar, önemle belirtmek isterim ki, yıkanırken kelimesi burda can alıcı bir ifadedir. Şimdi size kaçsa ne yazar kaçmasa ne yazar diye cevap vermem sitemizin formatına aykırıdır. O yüzden hamam böceklerinin yıkanması gerektiğini, yıkandıkları zaman bu sorunun daha üzerine eğilerek düşünülmesi, antenleriyle algılayan bu mahlukatın gözlerinin olup olmadığı sorusunun cevaplanması gerekir.
Elbette ki bütün yaratılmışlar gibi bu canlılarında dünyaya açılan bir pencereleri vardır. Ve o pencereden dünyaya bizim gibi bakmamaktadırlar. Farzedelim ki yıkandılar, işte o zaman bizimle aynı göz yapısına sahip olmayan bu Allah'în lütufları sabun kaçmasından etkilenmeyeceklerdir. Umarım zihin atmosferinizde leke yapan bu soru ak ve pak hale gelmiştir. Teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder